05.04.14

Мої враження від V Всеукраїнського форуму "Вчитель-новатор"



3 квітня я в 4 раз поїхала на Всеукраїнський форум «Вчитель- новатор». З кожним разом форма проведення вдосконалюється, набуває міжнародного «лоску», кількість «развіртуалених» друзів - новаторів збільшується.
Що ж вразило на цьому форумі:

1) Бейдж -програма.
2) Open Space. Коли протягом години ми спілкувалися, по бейджики знаходили знайомі імена віртуальних друзів і спілкувалися в реальності, будували плани на майбутнє. Можливість протестувати сучасні гаджети (інтерактивний стіл, різні планшети, нетбуки для школярів)


3) Пан Артур Качарян, як завжди заряджав всіх учасників оптимізмом, провокував на цікаві фото, щоб було що переглянути на Х форумі і пригадати.
4) Приємні були виступи представників компаній спонсорів Panasonic чарівної Світлани Муравей та Dell.
5) Було приємно почути, що було 2 «гран -прі». Роботи переможців були цікаві, їх «родзинки» розкрили пані Світлана Литвинова (презентація) і Тамара Пушкарьова (презентація), також пані Тамара також розповіла про тренди застосування ІКТ в освіті, і як ще представлено в роботах переможців.
6 ) Виступ пані Наталії Морзе. Дійсно, наявність техніки та інтернету не вирішать завдання поліпшення освіти, якщо не змінитися ставлення вчителя, як до методики проведення занять , так і до персони учня (персоніфікація навчання). 
 Чудовою була розповідь про англійську школу, де скляні стіни, діти самостійно обирають, форму та темп навчання.
Вразили тести PISA, які перевіряють вміння застосовувати знання на практиці. Нажаль, в Україні таке тестування не проводилося. Можливо з його появою змінилися б програми, навантаження на учнів.
Пора відходити від класно-урочної системи. Пора застосовувати досвід інших, це і навчання поза стін класної кімнати, і паркові уроки, і міжнародні проекти, для учнів починаючи з початкових класів із застосуванням соціальних сервісів. Та й оцінювати знання потрібно не стільки балом, скільки формує оцінюванням.
Мені стало дуже приємно, що, виявляється, я йду в ногу з часом або може навіть трошки попереду, оскільки 1 квітня проводиться обласний семінар, на якому саме ці питання і розглядали саме ці питання. Запрошую всіх, кому цікаво познайомитися з матеріалами семінару до мене на сторінку блога 

7) Розповіді про можливості Windows 8.1 та додаткових продуктів від Романа Рудюка та Ярослава Киричкова (переможця конкурсу  “Educator Award”)
8) Розподіл на групи випадковим чином дівчатами, які реєстрували учасників, через колір стрічки бейджа.

9) Робота в групах, коли команда незнайомих людей злагоджено і цікаво виконує завдання. Будує башти з макаронів і приземляються космонавта - яйце. Знайомство з сервісами для колективної роботи.

Спасибі організаторам, фотографу, який нас порадував фото відразу після офіційної частини. І головне друзям, з якими або тільки познайомилася в реальності, або вже знайома не один рік, але кожного разу після нашого спілкування з'являються нові ідеї.


Як, наприклад, на семінарі 1 квітня у мене проводила майстер-клас Наталя Жук, і на форумі учасники семінару з області могли особисто їй висловити свої враження та подяки. Також учасники семінару могли поспілкуватися зі Світланою Литвинової, яка теж знайшла в своєму щільному графіку час і виступила на семінарі.
Відео від організіторів.
Більше фото можна пеглянути в альбомі

Деякі фото для колажу взяті з сайту Автор фото Тетяна Спориніна

1 коментар:

  1. Пані Ірино, прочитала Ваш звіт і враження. Дякую. У Вашому блозі я зараз бачила два моїх фото у фотоколажі. Мені звичайно приємно, що Ви їх використали. Але без авторства.

    ВідповістиВидалити