11.03.20

Атестація педагогічних працівників в 2020-2023

4 листопада 2019 оприлюднено лист МОН № 1/9-683 "Щодо підвищення кваліфікації та атестації педагогічних працівників", у якому йдеться про мінімальні вимоги щодо кількості годин підвищення кваліфікації, необхідних для проходження чергової атестації педагогічних працівників у 2020-2023 роках!!!

04.03.2020 МОН вже підготувало методичні рекомендації для закладів загальної середньої освіти ( джерело.)




Посилання на повний текст листа МОН

15 коментарів:

  1. Ключові слова "рекомендуємо встановлювати". А якщо аткомісія закладу встановить менше рекомендованого? І які курси вважати підвищенням кваліфікації для математика (на приклад) і для історика? Все як завжди: мутно і невизначено. А КРУ цей документ візьме за основу.

    ВідповістиВидалити
  2. Автор видалив цей коментар.

    ВідповістиВидалити
  3. Где брать часы которых недостаёт?

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Терміново проходити курси (якщо потрібні) або тренінги на платній основі за власний кошт. Зараз такі послуги здійснюють деякі установи.

      Видалити
    2. Курси за фахом проходити чи з методики,педагогіки, психології підходять

      Видалити
  4. Коли інформацію де проходити, процедуру вибору курсів донесуть до рядових вчителів. Хто має ознайомлювати , або де ознайомитися?

    ВідповістиВидалити
  5. А може наше "шановне" МОН доб"ється виплати зарплати по законуА не вигадуватиме нову прес-форму для вчитеклів! Ще декілька років і вчителі вимруть як вид!

    ВідповістиВидалити
  6. Які додаткові години курсів!? Роками держава порушує закон і не виплачує вчителям належні гроші, а дармоїди з МОН вигадують все нові форми знищення вчителя!!!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. На превеликий жаль ви праві, от тільки від того нічого не зміниться

      Видалити
  7. Де можна ознайомитися із переліком тих курсів,які дозволені МОН ? Чи може бути більшою к-ть год у рік ,ніж 30 год,Коли нарешті буде якесь розумне пояснення '' що до чого''?

    ВідповістиВидалити
  8. Адміністратор блогу видалив цей коментар.

    ВідповістиВидалити
  9. 30, 60, 90,а далі 150 (а де 120),

    ВідповістиВидалити
  10. А може наше "шановне" МОН доб"ється виплати зарплати по законуА не вигадуватиме нову прес-форму для вчитеклів! Ще декілька років і вчителі вимруть як вид!

    А може наше "шановне" МОН доб"ється виплати зарплати по законуА не вигадуватиме нову прес-форму для вчитеклів! Ще декілька років і вчителі вимруть як вид!

    подобається відповідь
    подобається відповідь

    ВідповістиВидалити
  11. Якщо людина працює практичним психологом та соціальним педагогом, на момент атестаціїї їй необхідно всього мати 150 год., чи окремо 150 як практичному психологу і 150 год,як соціальному педагогу???

    ВідповістиВидалити