11.05.16

Міжнародний фінал


7 травня в місті Мурська Собота, Словенія  відбувся Міжнародний фінал Прангліміне-2016. В складі української команди були 2 представники Сумського регіону: Станіслав Дудка, учень 6 класу Конотопської гімназії та Микита Поляков, учень 6 класу Солоницівського НВК «Перлина» Харківської області. Хлопці змагалися у віковій категорії "Дослідники" (учні 4-6 класів). Серед 28 учасників Станіслав з результатом у 18270 балів посів 6 місце, поступившись володарю трьох медалей різного гатунку Rene Zizek (Словенія), дворазовому чемпіону Voicehs Ivanovskis (Латвія), володарю золота 2014 року Konstantin Gorbatovski (Естонія), Микита з 13720 посів 16 місце.
Результат Стаса найкращий серед усієї української команди. Він брав участь у Міжнародному фіналі вдруге. В 2015 році було 19 місце, в 2016 - 6 місце. Супер прогрес!

Крім захоплюючих змагань Прангліміне,  учасники Міжнародного фіналу разом з батьками та вчителями з 4 по 9 травня відвідали Краків (Польща), Відень (Австрія), Будапеш (Угорщина), поплавали в словенських термах, побували в Ужгороді та Мукачево.
У рамках проведення Міжнародного фіналу Прангліміне-2016 стартував короткотривалий мікропроект “Global Education In Basic Schools”, мета якого - започаткувати більш тісну співпрацю між учителями шкіл Естонії та України. Організатори проекту ще в березні обрали 3-х учителів з Естонії та 5-х з України. Серед учасників була директор Конотопської гімназії Баранник Юлія Миколаївна. Українські освітяни мали можливість поспілкуватися в Мурській Соботі з естонськими колегами та визначити тематику взаємодії в майбутньому.

Немає коментарів:

Дописати коментар