24.09.19

Деякі питання підвищення кваліфікації педагогічних і науково-педагогічних працівників



Кабінетом Міністрів оприлюднений новий Порядок підвищення кваліфікації педагогічних і науково-педагогічних працівників, який набрав чинності 03.09.2019

Документ визначає процедуру, види, форми, обсяг, періодичність та умови підвищення кваліфікації педагогічних і науково-педагогічних працівників закладів освіти та установ усіх форм власності та сфер управління.

Метою підвищення кваліфікації має стати професійний розвиток працівників відповідно до державної політики у галузі освіти та забезпечення якості освіти.

Порядком передбачена обов'язковість постійного підвищення своєї кваліфікації педагогічними та науково-педагогічними працівниками.

Для забезпечення підвищення кваліфікації її учасникам необхідно буде виконати декілька форм завдань, зокрема, завдання з удосконалення раніше набутих та/або набуття нових компетентностей, завдання з набуття особою досвіду виконання додаткових завдань та обов’язків у межах професії або займаної посади, а також завдання з формування та розвитку цифрової, управлінської, комунікаційної, медійної, інклюзивної, мовленнєвої компетентностей тощо.

Документом також передбачено, що педагогічні та науково-педагогічні працівники можуть підвищувати кваліфікацію як в Україні, так і за кордоном, за різними формами та видами.

Окрім цього Порядком підвищення кваліфікації педагогічних і науково-педагогічних працівників визначені особливості підвищення кваліфікації працівників закладів середньої, дошкільної, позашкільної, професійної (професійно-технічної) та фахової передвищої освіти, а також особливості визнання результатів підвищення кваліфікації.


1 коментар:

  1. Добрий день у мене таке питання, якщо я закінчила аспірантуру у 2017 році, має свідоцтво, а наразі ще не захистилась, чи навчання в аспірантуру є підвищення а кваліфікації?

    ВідповістиВидалити