05.11.14

Подорож до Львова. Школа Бобра

Коротенький звіт про подорож команди Сумщини до красеня Львова на Школу Бобра (25.10.14.-31.10.14). В цьому році в Школі приймали участь по 3 учні Дніпропетровської, Запорізької, Кіровоградської, Львівської, Миколаївської, Полтавської, Сумської, Харківської областей та один учень Житомирської області. Майже всі учасники  - хлопці, представницею жіночої статті була Аня Манько зі Львівщини.
Приїхали ми з запізненням – 26 жовтня, їхали майже добу. Трошки поблукали о 6 ранку по вулицям, шукаючи потрібну адресу (виникли певні непорозуміння в документах з адресами).
А ось перші враження хлопців від номера важко передати словами. «Йдіть до нас – там так класно!». З фотографій Ви можете побачити в яких номерах жили учні та викладачі. Система блочна. Коли завітали до їдальні – наступний приємний сюрприз. Хочу відмітити, що мешкали ми на території Львівського вищого професійного училища ресторанного сервісу та туризму. Обслуговували нас в навчальному ресторані студенти.
Альбом фото (193 фотографії)

В перший день занять (26.10) Сергій Жуковський розповідав учням про теорію ігор. 27.10.2014 року пані Ірина Скляр разом з учнями «подорожувала мостами» графів. Потім учні закріплювали отримані знання за допомогою системи e-olimp. Після обіду дітей чекала гра – брейн-рінг. Два вечора поспіль йшла «запекла» боротьба. Учні настільки швидко натискали кнопки, що система відмовлялася працювати. Дійсно – швидкість вирішувала все. Результати кожного дня, теж можна побачити на фото. Лічені долі секунд зіграли роль, бо обидві команди, що грали в фіналі,  знали вірну відповідь. Перемогла команда «Ну это, Вы поняли…».
Сподобалась учням і екскурсія до софтверної компанії «Елекс». З учнями спілкувалися віце-президент компанії п. Вікторія, п.Марина розповіла про компанію та провела екскурсію. Діти побачили їдальні, спортивну залу, душові, кабінети, де працюють програмісти. Також виступав п. Тарас (один з творців гри Бобер), який розповів, як він став програмістом, які мови знає та відповів на питання.
Вдосконалити свої знання з англійської мови допомагала учням п. Галина. Діти складали ланцюжок, співставляли поняття, вгадували «мімічно-жестові слова» з теми Хеллоуїн. Після вечері керівники команд спілкувалися з головним спеціалістом відділу змісту освіти, мовноі політики та освіти національних меншин МОН України Кудренко Богданом Віталійовичем про нагальні проблеми інформатизації, програми курсу інформатики, програмування в школі.
28.10.14 був день екскурсій. Спочатку разом з п. Галиною ми подорожували вулицями Львова. Відвідали Личаківський цвинтар, що є вже музеєм. Пройшли вуличками старого міста, побули в аптеці-музеї, піднялися на ратушу, подолавши більше 400 сходинок, та поглянули на місто з висоти. Намітили план, що потрібно відвідати у вільний час.
А ввечері Школа відвідала Національний академічний театр ім. М. Заньковецької виставу «Король стрільців або муза в офсайді». Враження від вистави різні. Не все сподобалося, але... Сучасні діти рідко бувають в театрах.
29.10.14 діти знайомилися, а деякі поглиблювали свої знання з динамічного програмування. Заняття проводив Ілля Порубльов. Ввечері всіх чекала «Арена Львів» та футбольний матчу плей-офф Кубка Світу з футболу серед жінок Україна – Італія. Нажаль, Україна, що вела перший тайм та початок другого зіграла в ніччю, і не пройшла далі. Але враження у всіх залишилися приємні.
30.10.2014 року діти писали олімпіаду. Увечері, на закритті школи, були відмічені кращі серед 9, 10 та 11 класів. Потім була прощальна вечеря. Деякі команди їхали ввечері вже додому.
31.10.2014 після сніданку всі виїхали з готелю. Деякі команди зразу поїхали додому, а команди Харківщини та Сумищини відвідували місця, що намітити. А саме, завітали до Львівської майстерні шоколаду, Кавової копальні, Майстерні карамелі. Всі поїхали додому з подарунками зі Львова.

Хочу передати слова вдячності організаторам Школи, особисто пану Ростиславу, за можливість спілкування учнів з різних куточків неньки України. Вони всі знайшли нових друзів, розширили свій кругозір, поглибили знання в програмування. По приїзду додому вони продовжують спілкуватися в соціальних мережах.
Від себе, як вчителя, хочу подякувати лекторам школи – п. Сергію, п. Ірині та п. Іллі за змістовні, але доступні лекції, які з великим задоволенням слухали не лише учні. 

1 коментар: