17.09.15

А навіщо вчити програмуванню? Чи потрібно вчити?

"А навіщо вчити програмуванню? Чи потрібно вчити?" Ці питання постійно викликають дискусії. Я вважаю, що потрібно, і краще з молодшого шкільного віку. У дітей ще не "зашорене" мислення. З досвіду викладання можу сказати, що в учнів 5, 6 класів більше бажання творити, ніж у 9 класів. 
На жаль, зараз не стільки потрібно мотивувати учнів, скільки вчителів. І не тільки мотивувати, а й розповідати, чому ж потрібно вчитися програмувати. Ось зустріла декілька статей на цю тему. Вирішила - в пост, і постійно поповнювати.
Антон Мельник, ІТ-підприємець: "Вже зараз з'являється все більше професій на стику програмування, математики, фізики, біоінженерії, економіки. Ми маємо підготувати наших дітей до майбутнього, в якому вони будуть жити. Дуже мало людей стає професійними письменниками, але писати й читати повинен вміти кожен. Те ж саме можна сказати і про програмування." (джерело)



Професор Лабораторії Медіа Массачусетського Технологічного Інституту Мітч Резник стверджує, що програмування не тільки для комп'ютерних розумників, воно для всіх. У своєму веселому виступі з безліччю відео прикладів, Мітч описує переваги навчання дітей програмуванню, щоб вони не тільки вміли «читати» за допомогою нових технологій, а й створювати їх.


Гарна інфографіка по темі:





джерело


Немає коментарів:

Дописати коментар