19.11.15

Міський семінар директорів

18 листопада 2015 року в Шосткинській спеціалізованій школі І-ІІІ ступенів № 1 Шосткинської міської ради Сумської області пройшов міського семінару директорів загальноосвітніх навчальних закладів з теми: «Управління дослідно-експериментальною та проектною діяльністю педагогів» 
Метою семінара було ознайомлення з сучасними освітніми експериментами та проектами. Презентація організації управління дослідно-експериментальної та проектної діяльності педагогів ШСШ №1. Програма семінару

Відкрила семінар начальник управління освіти Шосткинської міської ради Сергейко Наталія Олександрівна.
З педагогічним портретом школи ознайомила колег директор школи Кобилякова Антоніна Георгіївна.



Під час семінару учасники ознайомились з трьома управлінськими майстернями проектів, які реалізуються в навчальному закладі, а саме:
  • в організації хмаро орієнтованого середовища закладу (школа є дослідно-експериментальним майданчиком в рамках Всеукраїнського проекту «Хмарні сервіси в освіті», наказ МОН України № 629 від 21.05.2014 р. «Про проведення дослідно-експериментальної роботи за темою «Хмарні сервіси в освіті»);
  • інноваційних проектів (Міжнародний освітній проект «Міксіке»);
  • у межах проекту «Школа дружня до дитини».

В першій майстерні про менеджмент дослідно-експериментальної діяльності вчителів школи в реалізації Всеукраїнського експерименту «Хмарні сервіси в освіті» розповіла заступник директора з навчально-виховної роботи Головатюк Світлана Миколаївна.
Потім учасники семінару відвідали фрагменти уроків з біології та української літератури в класах, які є учасниками проекту.
Біологія. Ракоподібні. 8- А клас, Голуб Світлана Василівна
Українська література. Г.Сковорода. Життя і творчість. 9-А клас, Андрущенко Інна Анатоліївна



Під час другої майстерні Слуцька Ірина Анатоліївна, регіональний координатор Сумської області ознайомила директорів шкіл з Міжнародним освітній проект «Міксіке», планом на 2015-2016 навчальний рік. Розповіла про можливості, які надає освітнє середовище для учнів та вчителів.
Підвела попередні підсумки участі шкіл міста в змаганнях Прангліміне І етап, наголосила про те, що можна приєднатися до змагань з ІІ етапу, бо результат визначається як сума двох етапів.
Учні 6-В класу продемонстрували директорам, як цікаво закріплювати теоретичні знання за допомогою інтерактивних вправ середовища. Показали вправи Букви, Живі букви, Ілюстрації та Вибір з теми «Мультимедія».
Запропонувала одному з директорів спробувати вправи, бо, як кажуть, краще один раз спробувати ніж декілька раз побачити.



Майстер-клас з директорами шкіл з теми «Он-лайн середовище вчителя» провела учитель хімії Крутова-Оникієнко Ольга Олександрівна. Під час роботи МК директори шкіл в OneNote поділилися враженнями від семінару.

Ось декілька цитат: "цікаво, повчально, готові до запровадження", "дуже цікаво, вдячна за розвиток власний та бажання ділитися з іншими", "Позитивні емоції є. Будемо пробувати застосовувати практично. Дякуємо!"

В третій майстерні заступник директора з виховної роботи Небилиця Світлана Миколаївна розповіла про Впровадження європейських стандартів превентивної освіти
Педагогічний колектив школи визнаний переможцем на Всеукраїнському рівні. Отримали сертифікат «Навчальний заклад впроваджує Європейські стандарти превентивної освіти» та обладнання для тренінгового кабінету. В якому вчитель біології Пилипенко Наталія Миколаївна підготувала й показала з учнями 10-А класу тренінг з курсу «Захисти себе від ВІЛ».


Дуже захоплюючий захід «Вернісаж шкільних талантів» провели з учнями школи учитель зарубіжної літератури Марченко Світлана Василівна, учитель музики Пантелейчук Лілія Вікторівна, педагог-організатор Гутянко Анжела Юріївна.

В хмаринці зібрані захоплюючи моменти семінару.

Немає коментарів:

Дописати коментар