31.03.16

Школа не навчила нас вчитися!

Випускник-медаліст Марко Левандовський - "Школа не навчила нас вчитися!"
Не треба 15-18 предметів, краще 5-8, але змістовно. Можна ж об'єднати біологію, основи здоров'я, екологію та деякі теми з хімії в один курс; математику, фізику, хімію в інший курс; математика, економіка - третій. Не предмет, а саме курс! Але щоб вони були пов'язаний з розв'язанням задач на критичне мислення і практичні. Погляньте на завдання PISA. Чи зможуть наші учні, що зараз навчаються без підручників за цими програмами їх скласти в 2018 році?

Дуже гарне і змістовне інтерв'ю едуколога та психолога Катерини Ясько в відео-ефірі на Радіо Свобода з Іриною Штогрін про реформу освіти.
 Піднімається ще багато інших питань: "Чому діти не хочуть ходити до школи? Чому дітям не потрібний набір знань? Чому хочуть вчитися діти? Які є альтернативні форми навчання? Що треба змінювати у шкільній освіті? Які успішні моделі шкільної освіти інших країн може використати Україна, тощо"
В сюжеті також розповідається про чернівецького вчителя із 45-річним досвідом роботи Пауля Пшенічки, у якого творчий підхід до викладання фізики. Його учні працюють над власними проектами і так стають дослідниками та експериментаторами. 40 проектів його учнів – на міжнародних конкурсах.
Цитата пана Пауля: «людину не треба набивати знаннями».

Немає коментарів:

Дописати коментар