09.10.16

Всеукраїнський семінар. День 1

03 – 04 жовтня 2016 року на базі навчальних закладів міста Шостка відбувся Всеукраїнський науково– практичний семінар «Хмарні сервіси в освіті як чинник розвитку змішаного навчання» у рамках Всеукраїнського проекту «Хмарні сервіси в освіті». Педагоги представляли досвід інноваційної діяльності з використання хмарних сервісів.

Понад 60 вчителів, директорів шкіл та їх заступників з Вінницької, Дніпропетровської, Донецької, Житомирської, Київської та м. Києва, Кіровоградської, Луганської, Львівської, Одеської, Сумської, Херсонської, Хмельницької, Черкаської областей України зібралися у м. Шостка.





У роботі науково-практичного семінару взяли участь адміністратори хмар, шкільні координатори проекту, керівники та вчителі навчальних закладів України, які беруть участь у Всеукраїнському проекті «Хмарні сервіси в освіті», що працюють в проекті від 3 років до новачків, які бажають приєднатися до родини хмарників.  Литвинова С. Г., керівник проекту, доктор педагогічних наук, завідувач відділу технологій відкритого навчального середовища Інституту інформаційних технологій і засобів навчання НАПН України, Коршунова О.В., завідувач сектору неформальної освіти ІМЗО МОН України.

Учасники семінару відвідали Меморіальний комплекс «Родинна пам’ять».



На відкритті семінару з вітальним словом до його учасників звернувся міський голова Нога М.П. Інноваційну освіту міста представила начальник управління освіти Сергейко Н.О.



Керівник проекту Літвінова С.Г. презентувала учасникам та гостям «Дорожня карта Всеукраїнського проекту «Хмарні сервіси в освіті»»


Під час пленарної частини семінару режимі онлайн перед гостями виступили:

Курвитс Марина, докторант інституту цифрових технологій Таллінського університету. Засновник студії педагогічного дизайну KlavitsStudio. Освітній технолог і блогер з темою "Інструменти швидкого зворотнього зв’язку в навчальній роботі"


посилання на презентацію Марини з подарунком

Бугайчук Костянтин Леонідович, завідуючий науково-дослідною лабораторією Харківського університету внутрішніх справ з темою "Мікронавчання: старий формат, нові можливості"


пост на блозі Константина про мікронавчання.


Жук Михайло Васильович, завідувач кафедри соціально гуманітарної освіти Сумського ОІППО, кандидат філософських наук, доцент з темою "Міжнародні EduWorkshop як форма змішаного навчання"



Завершилось пленарне засідання семінару передачею рушника педагогам Одеської області.

Немає коментарів:

Дописати коментар