26.04.19

ЗНО 2021

Сьогодні, 26 квітня 2019 року, під час години запитань до Уряду в Верховній Раді України  Міністр освіти і науки Лілія Гриневич зазначила: "З 2021 року ми плануємо ввести обов'язковий іспит з математики для всіх випускників. І я хочу сьогодні це анонсувати на засіданні Верховної Ради завчасно.  Це означає, що випускники дев'ятих класів цього року будуть готуватися до такого іспиту"

Міністерка підкреслила, що всі країни, які хочуть посилити свій інноваційний потенціал, вводять обов'язковий іспит з математики. Він буде дворівневим – підтверджує базові знання і поглиблені, залежно від потреб вступника.

Так, з 2021 року випускники шкіл обов’язково складатимуть українську мову (дворівневий іспит: базовий рівень – українська мова як державна та поглиблене вивчення – українська мова і література), математику, історію України або іноземну.

Третім обов’язковим предметом буде історія України або англійська мова на вибір.
«Тобто ми зараз серйозно готуємося до посилення з 2021 року як вивчення математики, так і англійської мови. Ці предмети є надзвичайно важливими для людини, яка хоче бути конкурентною в сучасному світі», – зауважила Лілія Гриневич.

Немає коментарів:

Дописати коментар